När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år.

Då börjar du som spårarscout. Självklart kan du börja även när du är äldre och hoppa in som upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Läs mer om våra avdelningar under meny Avdelningar.

Ledare eller funktionär kan man vara resten av livet. En gång scout – alltid scout.

Ställa sig i kö
Det går bra att ställa sig i vår kö, kontakta vår medlemsfogde på medlemsfogde@djursholmsscoutkar.se.
Fyll gärna i anmälningslappen och bifoga i mejlet.

Sedan får du en inbjudan till ett prova-på-möte i början på höstterminen det år du börjar årskurs två. Vi tar in ett begränsat antal barn till varje avdelning varje termin. När barnen går i årskurs 2 och 3 drivs avdelningen av en eller flera scoutledare tillsammans med föräldrar. Det är bra om man som förälder kan vara med under några scoutmöten varje termin, alternativt vara med som skeppare under seglingsmöten.