Stugan

Vår scoutlokal ligger vid vattnet vid Ranängen. I lokalen finns ett stort mötesrum, ett kök och en toalett. Det mindre ledarrummet hyrs inte ut. Utanför finns en äng och en skogsdunge, perfekt för ljusspår. Det finns två eldstäder, en precis utanför stugan och en ute på udden.

På vardagskvällarna är det scoutmöten i stugan men på helgerna är den oftast ledig. Du kan hyra stugan för privata alkohol- och drogfria arrangemang.

Det finns stolar, bord, porslin, bestick, glas etc för 20-30 personer, enklare standard. Det finns kyl, frys, spis, mikro, kaffe och vattenkokare. 20 personer kan övernatta i stugan. Egna madrasser/liggunderlag måste medtas. Det finns högtalarsystem och projektor.

1. Stugan hyrs i första hand ut till kalas eller andra sammankomster för barn och ungdomar. Målsman eller myndig person ska finnas närvarande.
  2. För Scouterna är det en självklarhet att alla som hyr eller lånar delar Scouternas värderingar om alla människors lika värde.
  3. Pris för att hyra stugan är 500:-/påbörjat dygn för scoutkårer, 1000:-/påbörjat dygn för övriga. För aktiva i kåren är det kostnadsfritt. Betalning sker via bg 688-0025 eller swish 123 218 2244 innan uthyrning. Märk inbetalningen med ”hyra + datum + efternamn”.
  4. Stugan ska återlämnas i samma skick som den överlämnades. Om något går sönder under uthyrningstiden ska det ersättas av hyresgästen. Städning görs av hyresgästen. Städmaterial finns i ett städskåp i köket.
  5. Stugan har elektroniskt lås. Kod och instruktioner fås av stugfogden. Observera att båda handtag måste tryckas ner vid öppning och stängning.
  6. Ledarrummet låses före uthyrning och får inte användas.
  7. Sopor kan lämnas i scoutstugans soptunna.
  8. Ovanför mikron i köket sitter proppskåp samt en dosa med en svart spak där det står värme/spis på. Skall spisen användas måste spaken slås över till spis-läget. Glöm inte att slå tillbaka spaken till värme!
  9. Förtäring av alkohol, droger och rökning är förbjudet i och utanför scoutstugan.
  10. Avbokning av stugan ska ske minst 48 timmar innan annars debiteras halva uthyrningsavgiften ändå.

För uthyrning eller frågor angående stugan kontakta stugfogden per mejl, stugfogde@djursholmsscoutkar.se.

Tält och annat material
Vi lånar eller hyr inte ut våra tält, spritkök etc (undantaget andra scoutkårer) pga av problem med slitage.