Scoutdräkten

Scoutklädsel

I Scouterna har man på sig varma och oömma kläder. Vi är ute mycket och kläderna måste tåla massvis med ”hopp och lek”. Utöver kläder för att vara utomhus har vi på oss ett scoutplagg, vanligtvis en scoutskjorta.

Scoutdräkten

Alla scouter i världen bär scoutskjorta och halsduk, men färgerna varierar. I Sverige känns vi lätt igen när vi bär den blå eller blågröna scoutskjortan eller andra blågröna scoutkläder. Halsduken ska vara snyggt rullad och ligga under kragen på skjortan. Den fästs runt halsen med en sölja. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har.

Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta -t-shirt, -piké med märken och scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder ser man inte vem som är fattig eller rik och det skapar gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

www.scoutshop.se

Du kan köpa scoutdräkten, scoutmärken, andra snygga scoutkläder och massor av coola scoutprylar i Scouternas egen shop.

Där kan du också läsa mer om vad som gäller för märkesplacering.

Kolla gärna med kåren eller avdelningen innan du handlar, eftersom det ibland görs gemensamma beställningar.